Santai - Komik no 1 di Jepun masa kini

Komik


Jepun pengeluar komik paling femes di Dunia,sape kat sini tak kenal  kreko??memang kolot la,atleast pernah dengar da ok,ok bagi sesiapa yg baru baca blog jalanyangberliku nie,slot Santai nie khas untuk topijerami membebel,memberi tips,maklumat dan lain2...

Sekarang ini Komik yang paling femes dijepun ataupun didunia ialah One Piece,Naruto,di ikuti dengan Bleach..Ketiga-tiga komik ini digelar Big#3 dijepun mahupun di dunia...

klik sini anda berpeluang memenangi ipad 2 dari adidas

Orang - orang Jepun memang minat membaca komik,dalam setahun purata setiap  orang jepun menghabiskan RM100 untuk membeli komik.

Berbalik pada Tajuk post ini,Komik no 1 di Jepun masa kini,ialah One Piece,Naruto dan di ikuti dengan Bleach.
One Piece telah dicalonkan menjadi 3 Komik Legend Dijepun,setaraf dengan manga Dragon Ball..

Antara pencapaian One Piece tahun ini,Menurut kajian Kementerian Jepun,kegawatan ekonomi menyebabkan rakyat Jepun ramai yg berjimat cermat,sehingga menyebabkan kemerosotan industri komik jepun, walaubagaimana pun Jualan Komik one Piece semakin bertambah,Kerajaan Jepun Beranggapan rakyat Jepun  berjimat semata-mata untuk membeli One Piece.

Jualan Komik One Piece tahun 2010 ialah sebanyak 15juta unit dijepun sahaja jauh meninggalkan komik naruto ditangga ke dua dengan hanya kutipan 4Juta satu jarak yg sangat jauh melebih 10juta Unit.

Klimaks ketiga-tiga komik ini jatuh pada waktu yang sama,iaitu dalam bulan 4 2010 - bulan 9 2010,di mana bleach,kurosaki menentang aizen,naruto menentang Akatsuki,Kumpulan Lanun One piece menentang Kerajaan Sedunia,masa ini lah One piece turut jauh meneninggalkan Naruto dan Bleach.

Bagi topijerami,topijerami meminati one piece,diikuti fullmetal alchemeist,death note,naruto dan bleach...






Ranking: 5

{ 5 comments... read them below or add one }

budakampung said...

gua pernah minat Kreko dulu..mmg akan beli stiap keluaran..tapi skarang dah x beli dah disebabkn masalah ekonomi dunia~huahuahua


20 September 2011 at 19:12
TopiJerami90 said...

sama la dengan gua pun..dah xbeli kreko...baca dalam tenet je


20 September 2011 at 20:09
Awie Omar said...

AWIE OMAR terjah sampai ke sini. DRAGON BALL di hati selalu.


20 September 2011 at 20:39
hud aikara said...

aku pulak peminat Bleach!


20 September 2011 at 21:45
 
© Berliku Dot Com | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO