Profile Perserta Raja Lawak 6

Profile Perserta Raja Lawak 6




13 januari yang lepas bermula nya raja lawak 6 yang mana dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat malaysia,setelah selesainya maharaja lawak mega beberapa minggu yang lepas.yang menyaksikan osbon berjaya memenangi pertandingan tersebut yang menerima wang tunai sebanyak rm350,000.


Bagi raja lawak 6 ini mempunyai sedikit kelainan berbanding musim yang lepas-lepas dimana mempunyai chief besar dan chief kecik,chief besar di dalam raja lawak 6 ini ialah penerbit,pengarah dan pelakon popular iaitu ahmad idham, manakala chief kecil plak ialah angah,yus dan taukeh di mana ketiga-tiga chief kecik ini ialah perserta rancangan ini di musim pertama termasuk 2 pengacara program ini, iaitu Johan dan zizan.


Chief kecil Yus membawa tanggungjawab untuk memimpin Gman,Shiro,dan Kodan.


Profile perserta raja lawak 6 Gman
Nama Samaran :Jiggy
Nama Sebenar : Mohammad Aizat Bin Ahmad Nazri
Asal :Klang, Selangor
Umur :22 tahun
Bakat selain melawak : Menari, bersukan.
Kerjaya :Freelance fire artist.
Harapan untuk Raja Lawak 6: Memberi satu fenomena dan impak baru berbanding Raja Lawak yang sebelumnya dan untuk menjadi juara.

Nama Samaran :Man
Nama Sebenar : Lokmanul Hakim Bin Mat Shum
Asal :Pulau Pinang
Umur :22 tahun
Bakat selain melawak : Menari, bersukan.
Kerjaya :Freelance fire artist.


Profile perserta raja lawak 6 Shiro
Nama Samaran :Shahrol
Nama Sebenar : Shahrol Azizie Bin Azmi
Asal :Johor
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, menyanyi, bermain alat muzik
Kerjaya :Bekerja sendiri
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadi Juara Raja Lawak 6
Nama Samaran :Ajak
Nama Sebenar : Mohd Hanaffi Bin Razak
Asal :Johor
Umur :25 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, menyanyi, bermain alat muzik
Kerjaya :Emcee



Profile perserta raja lawak 6 Kodan
Nama Samaran :Kodan
Nama Sebenar : Mohd Shahdan Bin Salleh
Asal :Klang, Selangor
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, mengacara,bermain percussion
Kerjaya :Event Management


Chief kecil taukeh membawa tanggungjawab untuk memimpin Albob,ketupat,riki,skema.

Profile perserta raja lawak 6 Albob
Nama Samaran :Abam
Nama Sebenar : Syed Umar Mokhtar Bin Syed Mohd Ridzuan
Asal :Gombak, Kuala Lumpur
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Memasak, menyanyi, bermain gitar, berlakon.
Kerjaya :Juruteknik Elektrikal / Juruteknik ATM
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjuarai Raja Lawak 6 dan dapat mengangkat Raja Lawak 6 adalah Raja Lawak yang terbaik dari musim lepas.


Nama Samaran :Ali
Nama Sebenar : Syed Ali Mubarak Bin Syed Mohd Ridzuan
Asal : Kuala Lumpur
Umur : 22 tahun
Bakat selain melawak : Memasak, menyanyi, bermain gitar, berlakon.
Kerjaya :Juruteknik Elektrikal / Juruteknik ATM


Profile perserta raja lawak 6 Ketupat
Nama Samaran :Wak
Nama Sebenar : Mohd Khairi Bin Kamarudin
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Despatch
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadikan raja lawak 6 sebagai platform untuk kami berjaya dalam kehidupan dan bidang seni hiburan.


Nama Samaran :Acai
Nama Sebenar : Mohd Hafizi Bin Hussin
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Store Assistant
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadikan raja lawak 6 sebagai platform untuk kami berjaya dalam kehidupan dan bidang seni hiburan.



Nama Samaran :Aboy
Nama Sebenar : Jusri Bin Johan
Asal :Melaka
Umur :26 tahun
Bakat selain melawak : DJ, Belakon, Menyanyi, Main Gitar
Kerjaya :Pengedar Kereta


Profile perserta raja lawak 6 Riki
Nama Samaran : Lyzal
Nama Sebenar : Norlizal Bin Mohamed Ghani
Asal :Penang
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Bermain alat muzik
Kerjaya :Pekerja Kilang
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi juara raja lawak.


Nama Samaran : Azhar
Nama Sebenar : Md Noor Hazhar Bin Adnan
Asal :Penang
Umur :21 tahun
Bakat selain melawak : menyanyi
Kerjaya :Pekerja Hotel
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi juara raja lawak


Nama Samaran : Padil
Nama Sebenar : Mohamad Fadzil Bin Akbar
Asal :Penang
Umur :24 tahun
Bakat selain melawak : snake show
Kerjaya : Pekerja Hotel


Profile perserta raja lawak 6 Skema
Nama Samaran :Sheikh
Nama Sebenar : Sheikh Abdul Rahman Bin Zainal Abidin
Asal :Penang
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menari, berlakon, bersilat
Kerjaya :Pelajar
Harapan untuk Raja Lawak 6: Dapat menimba ilmu dan mencari pengalaman dalam bidang lawak dan supaya dapat bertahan dan memberikan lawak yang bernas


Nama Samaran :Hafizi
Nama Sebenar : Mohd Hafizi Bin Zulkifle
Asal :Kuala Lumpur
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menari, berlakon, bersilat.
Kerjaya :Pelajar


Chief kecil Angah membawa tanggungjawab untuk memimpin cuit,king,selak,zero.


Profile perserta raja lawak 6 cuit
Nama Samaran :Iktiar
Nama Sebenar : Mohamad Ikhtiarudin Bin Naina Mohamad
Asal :Pulau Pinang
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, bersilat, menyanyi
Kerjaya :Pekerja Kilang
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadikan Raja Lawak Musim ke-6 yang terbaik daripada musim-musim yang lalu.


Nama Samaran :Azmir
Nama Sebenar : Azmir Bin Aziz
Asal :Pulau Pinang
Umur :37 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, bersilat, menyanyi
Kerjaya :Berlakon
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadikan Raja Lawak Musim ke-6 yang terbaik daripada musim-musim yang lalu.


Nama Samaran :Shazli
Nama Sebenar : Ahmad Shazli Bin Hasim
Asal : Kuala Lumpur
Umur : 31 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, bersilat, menyanyi
Kerjaya :Freelance


Profile perserta raja lawak 6 King
Nama Samaran :Raje
Nama Sebenar : Raja Petera Bin Raja Abdullah
Asal :Johor Bahru
Umur :46 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal.
Kerjaya :DJ
Harapan untuk Raja Lawak 6: Ingin menjadi juara untuk mengembangkan lagi karier.


Nama Samaran :Farid
Nama Sebenar : Mohd Faridi Bin Bardaidi
Asal :Kedah
Umur :29 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal./li>
Kerjaya :Emcee
Harapan untuk Raja Lawak 6: Ingin menjadi juara untuk mengembangkan lagi karier.


Nama Samaran :Kopi
Nama Sebenar : Kedang Anak Blok
Asal :Sarawak
Umur :29 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, emcee dan DJ, main futsal.
Kerjaya :Promoter


Profile perserta raja lawak 6 Selak
Nama Samaran :fad
Nama Sebenar : Mohamad Fadzlie Bin Mohd Nizam
Asal :Johor
Umur :20 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon
Kerjaya :Customer Sevice Asst (TNB)
Harapan untuk Raja Lawak 6: Dapat menimba ilmu dan mencari pengalaman dalam bidang lawak dan supaya dapat bertahan dan memberikan lawak yang bernas


Nama Samaran :Wak
Nama Sebenar : Mohammad Zulzaini Bin Senin
Asal :Johor
Umur :20 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon
Kerjaya :Pelajar (Politeknik Johor Bharu)


Profile perserta raja lawak 6 Zero
Nama Samaran :Syaiful
Nama Sebenar : Mohd Syaiful Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :23 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi finalis Raja Lawak 6


Nama Samaran :Sharif
Nama Sebenar : Sharif Kadir Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :21 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan
Harapan untuk Raja Lawak 6: Menjadi finalis Raja Lawak 6


Nama Samaran :Atu
Nama Sebenar : Sharid Kunal Bin Doli Sharif
Asal :Kudat, Sabah
Umur :19 tahun
Bakat selain melawak : Menyanyi, berlakon, aksi, bermain alat muzik
Kerjaya :Buruh kasar, nelayan


Untuk Maklumat lebih Lanjut sila layari astro raja lawak 6







Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D


21 January 2012 at 20:27
TopiJerami90 said...

tq che emmet kerana komen..hajatnya nk tukar je template nie..hehe

komen dah macam review dah kn


21 January 2012 at 23:51
Yastro said...

buat masa skg ni, aku belum berkesempatan nk tgk raja lawak ni di youtube...kt umah aku x langgan pn pakej nih....


23 January 2012 at 01:42
TopiJerami90 said...

haha,xbest pun...saje je tengok nk habiskan masa


23 January 2012 at 14:46
 
© Berliku Dot Com | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO